Peter Sagan zvíťazil v tretej etape Tirreno-Adriatico

14.03.2014 Celý región

Arezzo 14. marca (TASR) - Slovenský reprezentant Peter Sagan sa stal víťazom piatkovej 3. etapy cyklistických pretekov Tirreno-Adriatico, ktorá viedla z Casciny do Arezza a merala 210 kilometrov. Člen tímu Cannondale triumfoval časom 5:10:17 h, keď v záverečnom špurte do mierneho kopca zdolal v priamom súboji Poliaka Michala Kwiatkowského zo stajne Omega Pharma-Quick Step. Tretie miesto obsadil Austrálčan Simon Clarke (Orica GreenEdge).

"Víťazstvo má pre mňa veľkú cenu, zdvihne sebavedomie mne i celej stajni. Chcel by som sa poďakovať kolegom z tímu za podporu, v závere to bolo náročné. Tretiu etapu som si vytypoval už v príprave na tieto preteky, vedel som, že profilovo mi môže sedieť," povedal v cieli do kamier Eurosportu Sagan, ktorý dosiahol druhý etapový triumf v tomto kalendárnom roku, z toho premiérový v prestížnom seriáli WorldTour.

"Víťazstvo venujem svojej mame. Samozrejme, že mám z triumfu veľkú radosť, pretože etapa bola náročná, hlavne v závere, kde to bolo dosť nebezpečné. Dnes to chcelo aj taktický výkon, čo sa podarilo a v závere som sa držal vpredu. Posledné metre som dal do toho všetko a som rád, že to vyšlo," sprostredkoval slová 24-ročného Sagana pre TASR mediálny manažér Jozef Korbel.

Na čelo priebežnej klasifikácie sa po 3. etape dostal Poliak Kwiatkowski, ktorý vedie pred svojím tímovým kolegom Rigobertom Uranom z Kolumbie. Sagan vďaka víťazstvu poskočil z 28. na celkové šieste miesto, keď na Kwiatkowského stráca po piatku 22 sekúnd.

V sobotu je na programe 4. etapa z Arezza do Selva Rotondy, dĺžkou 244 km je najdlhšou v tohtoročnej edícii pretekov.


Tirreno-Adriatico - 3. etapa (Cascina - Arezzo, 210 km): 1. Peter SAGAN (SR/Cannondale) 5:10:17 h, 2. Michal Kwiatkowski (Poľ./Omega Pharma-Quick Step), 3. Simon Clarke (Austr./Orica GreenEdge), 4. Philippe Gilbert (Belg./BMC Racing Team), 5. Daryl Impey (JAR/Orica GreenEdge), 6. Daniele Bennati (Tal./Tinkoff-Saxo) - všetci rovnaký čas ako víťaz

Poradie v priebežnej klasifikácii po 3. etape:
1. Michal Kwiatkowski (Poľ./Omega Pharma-Quick Step) 9:26:36 h, 3. Rigoberto Uran (Kol./Omega Pharma-Quick Step) +10, 3. Simon Clarke (Austr./Orica GreenEdge) +13, 4. Tony Martin (Nem./Omega Pharma-Quick Step) +15, 5. Daryl Impey (JAR/Orica GreenEdge) +17, 6. Peter SAGAN (SR) Cannondale +22
 

Vyberte región